Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >

Professionals


Wat houdt het leven in een nieuw samengesteld gezin werkelijk in voor een kind?


Er zijn veel hulpprogramma's voor kinderen van gescheiden ouders, denk maar aan KIES-coach, Villa Pinedo, Jonge Helden etc. Maar voor een kind dat woont in een nieuw samengesteld gezin. Professionals signaleren verdriet en rouw, maar hoe verwijs je door als stiefouder en kind in conflict zijn met elkaar? Of als een kind geen ruimte heeft om zich te ontwikkelen in het nieuw samengesteld gezin.


3 Way Coaching voert graag collegiaal overleg met professionals zodat de professional inzicht krijgt over de diverse rollen en relaties die een kind in een nieuw gezin heeft. Daarnaast biedt 3 Way Coaching om na het traject bij de professional aan om met de ouders aan een persoonlijk Stiefplan te werken of om als kindercoach met het kind verder te werken.


Meer informatie of bespreken wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op.

contact opnemen >

 

 


Op welke signalen kan ik letten als ik werk met een nieuw samengesteld gezin?


Na een echtscheiding of overlijden vormt een ouder met de nieuwe partner een nieuw gezin. Verdriet, rouw of verlies ligt aan deze nieuwe relatie ten grondslag. Een nieuw gezin kenmerkt zich door een zevental punten. Als een professional deze herkent kan de hulpverlening hierop beter aangesloten worden. Door inzicht te krijgen in de dynamieken van het oude (kern)gezin en het nieuwe (samengestelde) gezin en de nieuwe rollen van de diverse gezinsleden wordt helder wat er binnen een nieuw gezin leeft. De lezing 'Een nieuwe relatie met nieuwe rollen' verschaft hier meer kennis over.

 

Wil je meer inzicht verkrijgen op de diverse relaties en rollen binnen een nieuw samengesteld gezin vraag dan de lezing 'Een nieuwe relatie met nieuwe rollen' aan. Deze lezing wordt op locatie / inhouse verzorgd.

lezing een nieuwe relatie met nieuwe rollen>

 

Of neem contact op voor meer informatie.

contact opnemen>


Welke ondersteuning kan een Stiefplan-Coach mij als professional bieden?


Een Stiefplan-Coach ondersteunt ouders die zelf de stap willen zetten om goed voorbereidt een nieuw gezin te vormen, maar coacht ook stiefouders die het nieuwe gezin zien stranden. In beide gevallen werkt een Stiefplan-Coach toekomst- en ontwikkelingsgericht. Dit sluit aan op de wijze waarop professionals, zoals therapeuten, werken. De problemen komen uit het verleden en met therapie werkt men naar het heden. Een Stiefplan-coach kijkt vanaf het heden naar de toekomst.

 

Hulpverleners en Stiefplan-coach kunnen samen werken om een nieuw gezin of leden uit een nieuw gezin verder te brengen.


Meer weten wat een Stiefplan-Coach kan toevoegen aan de eigen praktijk?

Contact opnemen>