Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >

Nieuw gezin


Mijn nieuwe partner heeft problemen met mijn kinderen. Wat kan ik hieraan doen?


Allereerst is het vervelend dat de persoon van wie je houdt niet op dezelfde wijze met jouw kinderen kan omgaan zoals je partner dat met jou doet. Toch is het niet helemaal vreemd, want je partner koos voor jou en krijgt jouw kinderen erbij cadeau. Wist je dat het woord stief ‘zonder of beroofd van bloedband’ betekent? En dat is mogelijk waar de schoen wringt. Als er geen bloedband is gelden er in de praktijk andere gevoelens.

 

Wil je meer weten of coaching iets voor jou kan betekenen of heb je ondersteuning nodig bij het vinden van harmonie in je gezin?

coaching >

 

Neem gerust contact op.

contact opnemen >


Ik heb al een Ouderschapsplan, waarom heb ik een Stiefplan nodig?


In 2009 werd het wettelijk verplicht dat ouders met minderjarige kinderen een Ouderschapsplan maken. In dit plan staan hun afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Dit plan is ook verplicht voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

 

In 2012 hebben drie deskundigen op het gebied van familierecht, pedagogiek en filosofie het Stiefplan ontwikkeld (www.stiefplan.nl). Dit plan is bedoeld voor stiefgezinnen die het voornemen hebben om te gaan samenwonen of inmiddels al samenwonen. Het borduurt voort op het Ouderschapsplan en is een set afspraken tussen ouder en stiefouder waarbij ook de kinderen worden betrokken.

 

Wil je meer weten over het Stiefplan of heb je ondersteuning bij het maken van een persoonlijk Stiefplan?

het stiefplan >

 

Neem gerust contact op.

contact opnemen>


Ik hou van mijn partner, niet van zijn kinderen. Hoe ga ik met dat gevoel om?


Erkennen dat dit je gevoel is, is de eerste stap. De tweede is weten waar jouw gevoel vandaan komt. Het is niet zo vreemd dat je niet van je stiefkinderen houdt. Het woord stief betekent ‘zonder bloedband’. Maar zonder bloedband betekent niet dat je niet respectvol met elkaar kan omgaan en dat je geen veilige thuisbasis kunt geven.  

 

Wil je meer weten wat jij kunt doen of heb je ondersteuning nodig bij het vinden van harmonie in je gezin?

workshop  >

 

Of neem gerust contact op.

contact opnemen >


Wij hebben steeds ruzie over de opvoeding van zijn kinderen, hoe lossen wij dit op?


Als ouder ontwikkel je na de geboorte van een kind samen met je partner een eigen ontwikkelstijl. Je partner voedt zijn kind dan ook op zoals hij dat heeft ontwikkeld met zijn ex-partner. Dat is ook zijn verantwoordelijkheid. De vraag is welke rol zou je willen hebben als het gaat over de opvoeding van je stiefkinderen? Welke rol vervul je als stiefouder? En wist je overigens dat er vier stijlen van opvoeden zijn?

 

Wil je hier meer over weten of heb je ondersteuning nodig bij het vinden van jullie opvoedstijl?

coaching >

het stiefplan >

 

Neem dan gerust contact op.

contact opnemen >


De vakanties met mijn nieuwe gezin lopen steeds uit op een drama. Hoe kan ik dat veranderen?


Op vakantie gaan met je nieuwe gezin is voor sommige stiefouders een ware beproeving. Maar met een aantal tips en trics in je bagage kan je vakantie veranderen van een drama in een ervaring waar je naar uit kijkt. Wil je goed voorbereidt op vakantie gaan dan kan de lezing antwoorden geven op de vragen die bij je spelen. Of lees het gratis e-book dat ik samen met een collega Stiefplan-coach schreef.

In het gratis e-book 'Op vakantie met je nieuwe gezin' wordt antwoord gegeven op de vragen wat de voordelen zijn van een gezamenlijke vakantie en wat er mis kan gaan en waarom. En natuurlijk geven we tien tips voor een ontspannen en geslaagde vakantie met jullie hele nieuwe gezin. Tenslotte vind je een aantal relevante websites en meer informatie over de auteurs.

 

Wil je meer weten over hoe je met minder stress op vakantie kunt gaan met je nieuwe gezin?

 lezing op vakantie met nieuwe gezin>

 

Het gratis e-book kan via het contactformulier worden aangevraagd en zal dan binnen 24 uur toegestuurd worden.

 

Of neem contact op

contact opnemen >