Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >
Week van de Opvoeding 2013

Week van de Opvoeding 2013


Tijdens de Week van de Opvoeding (7 tot en met 13 oktober 2013) organiseert 3 Way Coaching in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin, gemeente Lingewaard, op woensdag 9 oktober een lezing voor professionals en een lezing voor ouders. Het thema is het nieuw samengestelde gezin.

 

Op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur vindt de lezing ‘Een nieuw gezin: nieuwe rollen, nieuwe relaties,… een nieuwe ramp of kans? ’ plaats voor professionals die die werken met of in aanraking komen met gezinsleden uit een nieuw samengesteld gezin.

 

Tijdens deze lezing wordt ingezoomd waarom het hard werken is voor de nieuwe gezinsleden en wat de aanzienlijke gevolgen voor ouders, voor kinderen, maar ook voor hun omgeving kunnen zijn. Ook worden de deelnemers geïnformeerd over de zeven kenmerken van een nieuw samengesteld gezin en welke ondersteuning een Stiefplan- / Stiefgezincoach kan bieden, naast de bestaande hulpverlening.

 

uitnodiging professionals 9 oktober 2013 >

 

inschrijfformulier >

 

Op woensdagavond 9 oktober vanaf 19.00 uur is er voor stiefouders de lezing 'Hoe bouw ik een band op met mijn stiefkind?'

 

De onderzoekcijfers zijn niet geruststellend; 60% van nieuw samengestelde gezinnen valt binnen vijf jaar weer uit elkaar. De redenen hiervoor zijn divers, maar één daarvan is de moeizame relatie tussen stiefouder en stiefkind. Hoe zorg je als stiefouder ervoor dat je iets toevoegt in het leven van je stiefkind? Hoe bouw je een emotionele band op zonder een ouderrol op je te nemen?

 

uitnodiging ouders 9 oktober 2013 >

 

 

inschrijfformulier >

 

 


Geplaatst op woensdag 25 september 2013 Auteur: Angelique Cras