Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >
Wat wens jij voor je stiefgezin in 2016?

Wat wens jij voor je stiefgezin in 2016?


De eerste week van  het nieuwe jaar zit er bijna op. Vandaag daalt er een bepaald gevoel op mij neer. De kerstboom, de kerstkaarten en versieringen verdwijnen weer voor een klein jaar naar de vliering. De eerste goede voornemens zijn gestrand. Mijn gewone leven vaart weer zijn eigen koers.

 

Dit jaar wil ik het anders doen. Dit jaar stop ik voor mijn stiefgezin een denkbeeldig zaadje in de grond. Dit jaar wil ik het zaadje laten voeden met liefde, harmonie en rust. Zodat ik aan het einde van het jaar, als ik mag oogsten, een waardevol jaar heb gehad met mijn stiefgezin. Ik wens dat niet alleen. Eind vorig jaar plaatste ik een bericht op Facebook, waarbij ik stiefouders opriep om een korte enquête in te vullen. Eén van de vragen was, welk woord geeft als beste jouw wens voor je stiefgezin weer? Gelukkig (30%), harmonie (41%) en liefdevol (47%) gaven de respondenten aan. Een stiefouder schreef ook:  ‘Ik zou graag meer balans willen in de emoties van iedereen...haha maar dat zal een utopie zijn!’

 

Of mijn zaadje en mijn wens is uitgegroeid tot een utopie, zal ik over 360 dagen pas weten. Tot die tijd ga ik het zo veel mogelijk voeden met liefde en aandacht. Met rust en harmonie. Met wijsheid en respect. En met de hoop dat daarmee de wens voor mijn stiefgezin in 2016 in vervulling gaat.

 

Ik ben erg benieuwd wat jij wenst voor jouw stiefgezin in 2016. Laat je een reactie achter?


Geplaatst op woensdag 6 januari 2016 Auteur: Angelique Cras