Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >
Prettige feestdagen met je nieuwe gezin

Prettige feestdagen met je nieuwe gezin


Persbericht

 

Stiefoudercoaches schrijven gratis e-book: Prettige feestdagen met je nieuwe gezin

 

Leusden/Bemmel – Stiefoudercoaches Angelique Cras en Mariska Matakupan-Jansen weten beide uit eigen ervaring dat de december feestdagen stressvol kunnen zijn voor nieuw samengestelde gezinnen. Daarom besloten zij - na hun succesvolle eerste e-book over op vakantie gaan met je nieuwe gezin – opnieuw een e-book te schrijven. Ditmaal over de feestagen. Met de feestdagen worden bedoeld sinterklaas, Kerstmis en oud & nieuw. Vanaf vandaag is het e-book gratis te downloaden vanaf www.skajacoaching.nl of www.3waycoaching.nl.

 

Tijdens de december feestdagen willen we het liefst ontspannen en gezellig samen met familie zijn. Lang niet voor alle nieuw samengestelde gezinnen is het ‘Sound-of-Music-familiegevoel’ ook daadwerkelijk weggelegd. De spanning is om te snijden, onderliggende spanningen komen tot uitbarsting, de kinderen ruziën, sommigen voelen zich buitengesloten, chagrijnige gezichten aan de eettafel, enzovoorts. Voor nieuwe gezinnen zijn de feestdagen vaak een grotere uitdaging dan voor kerngezinnen. Niets is meer vanzelfsprekend in een gebroken gezin en je hebt rekening te houden met tegenstrijdige gevoelens, veranderde tradities en vastgelegde afspraken.

 

Het e-book is een compact, praktisch en direct toepasbaar hulpmiddel. Na het lezen snap je beter wat er precies gebeurt in je gezin tijdens de feestdagen. Waarom bepaalde gevoelens opspelen en waarom het anders gaat dan je had verwacht. En heb je praktische tips en tools in huis om de feestdagen stressvrij door te komen.

 

Over de auteurs

Mariska Matakupan-Jansen (Leusden) en Angelique Cras (Bemmel) zijn beide gespecialiseerd in het begeleiden van stiefouders en nieuwe gezinnen. Zij mogen zich als één van de eersten in Nederland gecertificeerd Stiefplan-coach noemen. Mariska is daarnaast ook trainer van diverse cursussen en geeft regelmatig lezingen over verschillende aspecten van nieuw samengestelde gezinnen. Meer informatie is te vinden op www.skajacoaching.nl. Angelique is daarnaast kernbestuurslid van de Stichting Nieuw Gezin Nederland. Kijk voor meer informatie op www.3waycoaching.nl.

 

EINDE Persbericht


Geplaatst op maandag 2 december 2013 Auteur: Angelique Cras