Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >

Een eerste kennismaking:

 

 

  • Stief & Talk

Stief & Talk geeft lucht & verbinding. Dat is mijn missie met deze vorm van gespreksgroepen voor stiefouders. Een soort gespreksgroep 2.0, zal ik maar zeggen. 

 

Stiefouder zijn is een complexe rol. Stief zijn is (vaak) niet het probleem. Het woord stief zegt het al, je hebt geen bloedband met het kind/de kinderen van je partner. Het complexe zit in het woord 'ouder'. Je bent niet de andere ouder, niet de moeder, niet de vader. Maar je bent wel iets. Opvoeder? Oppas? Rust- en huisregelbewaker? Hoe ga je als stief met je rol om? Welke taak heb je dan wel? Waar zit bij jou als stiefouder de balans tussen gezonde afstand en ongezond dichtbij?

 

Veel vragen waar ik maandelijks graag met stiefouders over in gesprek wil gaan. In een inspirerende omgeving mét een activiteit, zodat je met een positieve nieuwe ervaring naar huis gaat. Met meer rust en ruimte in je hart.

 

Data: 

nog niet bekend voor 2016

 

Locatie: op leuke en inspirerende plekken in Bemmel

Tijd: van 20.00 tot 22.30 uur

Kosten: 15 euro per avond

Inschrijven

 

 
  • Informatieavonden over stiefouderschap

Deze avonden zijn zowel voor startende als ervaren stellen. 

Het wordt vaak onderschat, het vormen van een gezin met kinderen uit een eerdere relatie. Je kunt er over lezen, er over praten, maar wat het werkelijk inhoudt ondervindt je pas in de praktijk. Tijdens deze informatieavonden ontdek je waardoor het komt dat er irritaties, miscommunicatie en conflicten zijn. En welk effect loyaliteit, bloedbanden en verschillende achtergronden op jullie relatie hebben. En welke plek en rol je hebt binnen je nieuwe gezin.

 

Praktische informatie:

Deelname: gratis

Minimum aantal deelnemers: 6

Tijdstip: 20.00 tot 21.30 uur

Locatie: in mijn praktijk in Bemmel, bij meer dan 6 deelnemers wijk ik uit naar een locatie in Bemmel of Elst.

Data: nog niet bekend voor 2016

Inschrijven

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over stiefouderschap en de complexe dynamieken in een stiefgezin of een specifiek thema? Dan helpen één van de workshops of gespreksgroepen je verder op weg.

 

  • Workshops voor stiefouders

De workshops helpen je op weg bij het maken van een persoonlijk Stiefplan. Dit plan ondersteunt je bij het verbeteren van de (onderlinge) communicatie, de communicatie met je stiefkind(eren) en met de ex-partner(s).

Thema's die tijdens de workshops aan de orde komen zijn onder andere de rolverdeling ouder/stiefouder, opvoeden in het nieuwe gezin, op vakantie gaan met je nieuwe gezin, communicatie van en over de kinderen.

Na afloop heb je inzicht welke knelpunten er in jouw gezin zijn en hoe je deze kunt veranderen. Je neemt een plan mee naar huis die je gelijk in de praktijk kan brengen.

 

Praktische informatie:

Deelname: 20 euro per persoon en 30 euro als je als stel komt

Minimum aantal deelnemers: 4

Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur

Locatie: in mijn praktijk in Bemmel

Data:  nog niet bekend voor 2016

Inschrijven

 

In gesprek met elkaar?

 

 

  • Gespreksgroepen voor stiefmoeders

Naast Stief & ... is het mogelijk om een groep te vormen met vrouwen die jouw situatie begrijpen. Wil je leren van en geinspireerd worden door vrouwen in een vergelijkbare situatie? Wil je zelf je geluk weer in eigen hand nemen? Dan ben je van harte welkom in een gespreksgroep voor stiefmoeders.

 

De groep spreekt tweemaandelijks een avond met elkaar over een vooraf bepaald thema dat speelt in de (nieuwe) rol als stiefmoeder. De groep leert van elkaar en ondersteunt elkaar in het stiefmoederschap. Er is ruimte voor verdriet en plezier, op basis van respect en vertrouwen (ook voor de ex-partner van je nieuwe partner). 

De stiefmoedergroep gaat van start bij tenminste 5 deelnemers. Bij 8 deelnemers wordt er een nieuwe groep gevormd.

 

Praktische informatie:

Deelname: 15 euro per keer, en je tekent in op minimaal 3 deelnames.

Minimum aantal deelnemers: 5

Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur

Locatie: in mijn praktijk in Bemmel

Data: start bij voldoende deelnemers (startdatum in overleg)

Inschrijven

 

  • Gespreksgroep voor stiefouderparen

Wil je als stiefouderpaar stellen ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten? Wil je als 'stiefstel' je verhaal delen en horen hoe anderen stiefouderparen omgaan met hun situatie? Wil je van elkaar leren en elkaar ondersteunen? Dan zijn jullie van harte welkom in een gespreksgroep voor stiefouderparen.

 

De groep spreekt tweemaandelijks een avond met elkaar over een thema dat speelt in jullie (nieuwe) rol als (stief)ouder in een stiefgezin. De groep leert van elkaar en ondersteunt elkaar in het stiefouderschap.

De groep gaat van start bij tenminste 6 deelnemers. Bij 8 deelnemers wordt een nieuwe groep gevormd.

 

Pratische informatie:

Deelname: 15 euro per keer, en je tekent in op minimaal 3 deelnames

Minimum aantal deelnemers: 5

Tijdstip: 19.30 tot 22.00 uur

Locatie: in mijn praktijk in Bemmel

Data: start bij voldoende deelnemers (startdatum in overleg)

Inschrijven