Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >

Wat is het Stiefplan?

 

Wellicht heb je voor je scheiding een ouderschapsplan gemaakt met je ex-partner. Hierin hebben jullie vastgelegd hoe jullie de opvoeding na jullie scheiding vorm gaan geven. Een dergelijk plan is er nu ook voor stiefouders. Wie is verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen? Welke opvoedstijl hanteren we? Hoe houden we onze partnerrelatie gezond? Hoe gaan we om met de ex-partners? Allemaal vragen waar jullie antwoorden op gaan geven en vastleggen in een plan. Misschien loop je tegen weinig drempels en tegenslag op en zijn jullie in staat zelf tot een goede set afspraken te komen. Maar voor het geval dat je toch een bergtocht moet maken dan begeleid ik jullie via een coachtraject en bij het maken van een Persoonlijk Stiefplan. Ik ben sinds april 2013 opgeleid en gecertificeerd Stiefplan-Coach.

 

Wanneer kan het Stiefplan iets voor jullie betekenen?

  • Als jullie besluiten om te gaan samenwonen en deze stap goed voorbereidt willen nemen.

  • Als al samenwonen en merken dat er geen harmonie binnen jullie nieuwe gezin is.

  • Als één van jullie (of wellicht allebei) er over nadenken om uit deze relatie te stappen, maar op zoek zijn naar 'de laatste kans'.

     

 Wat is het resultaat?

Je persoonlijke Stiefplan is jullie 'het steuntje in de rug' in jullie stiefgezin. Door samen het coachtraject te doorlopen én samen het Stiefplan vorm te geven, leren jullie hoe je met elkaar tot een oplossing kunt komen.  

 

Hoe ervaren mijn clienten het Stiefplan?

 

Wij zijn het traject bij Angelique gestart omdat wij ondanks dat we alles vrij goed voorbereidt hadden tot de conclusie kwamen dat we om van twee gezinnen één gezin te maken ergens steeds terugkwamen op twee gezinnen in één gezin.

We waren op zoek naar en goede communicatie en één lijn binnen het gezin. Angelique heeft ons daarbij geholpen via het stiefplan en haar open communicatie en haar vragen aan ons. Het heeft ons en de kinderen veel duidelijkheid gegeven. De grenzen zijn aangegeven en dit geeft voor iedereen duidelijkheid.

Vader en stiefvader M. uit G.

 

Ik heb eerst een traject alleen gevolgd bij Angelique omdat ik vastliep in het samengestelde gezin. Wat kon ik wel en niet zeggen waar lagen maar grenzen en hoe ging ik dat communiceren. Nadat ik dit duidelijk voor ogen had zijn we gestart met het stiefplan. Wij woonden als samen hebben vrij lang over dit traject gedaan omdat wij voor de kinderen niks wilden overhaasten. Uiteindelijk vroegen de kinderen of we wilden samenwonen. Ondanks dat dit vrij natuurlijk verliep merkten we wel dat communicatie en grenzen aangeven/duidelijke regels van zeer groot belang zijn om iedereen een eigen thuis te geven binnen een samengesteld gezin. Wij hebben ontzettend veel gehad aan het stiefplan. Het heeft ons meer rust gegeven, meer duidelijkheid in regels en afspraken voor iedereen. Angelique heeft ons laten zien waar de haken en ogen zitten en ons ook gewezen op de belangrijke punten van goede communicatie. Ik zou iedereen adviseren om gebruik te maken van het stiefplan het voorkomt veel onduidelijkheid en spanning.

Moeder en stiefmoeder I. uit G.

 

Ik ervaarde tijdens het coachtraject dat ik nog emoties had die ik niet meer dacht te hebben omdat ik dacht verhard te zijn. Het traject heeft voor mij en mijn gezin veel rust gebracht. Er werd nauwelijks nog gecommuniceerd en ik zorgde voor mijn kinderen en mijn partner voor zijn dochter. Onze dochter hing ertussen. Ik voelde me geen volwaardig  deel van ons gezin als zijn dochter er was. Op dit moment zijn onze wensen uitgesproken en de afspraken duidelijk. We hebben een mooi plan geschreven om ons gezin te laten functioneren waardoor iedereen weer op zijn / haar plek staat. Heel fijn is het om te ervaren dat het zo fijn kan zijn als dat je hoopt dat het wordt als je samen een gezin wordt.

Ik ben heel dankbaar voor het duidelijk krijgen van wat er allemaal lag. Alles is boven tafel gekomen en daardoor een hoop misverstanden en onduidelijkheden opgelost. Je bent een Kei!

Moeder en stiefmoeder B. uit G.

 

 

Contact

Bel gerust voor meer informatie over het Stiefplan of mail mij via het contactformulier.

 

Contact opnemen >