Contact? Bel: 06 4307 7071 Of neem contact met mij op >

Wat is coaching?

 

Wanneer kan ik als stiefcoach iets voor jou betekenen?

Als je vanuit jezelf de behoefte (of mag je zelfs zeggen het verlangen?) hebt om datgene dat je blokkeert in jezelf, in je relatie en dan ook nog in relatie tot je stiefgezin op te heffen. Als je vanuit jezelf een lastige situatie wil veranderen en daarbij ondersteuning zoekt. Stiefouder zijn is een complexe rol en dat vraagt nogal wat van je. Je wordt geconfronteerd met situaties waar je nooit bij stil hebt gestaan. Het wakkert in veel gevallen een vuurtje aan dat al jaren aan het sluimeren was. Wil je blijven worstelen en wegzakken in drijfzand of pak je een hand en klim je op het droge?

 

Wat mag je van mij verwachten? 

Ik coach je graag bij je proces naar dat verlangen toe. Ik luister graag naar je verhaal, stel je vragen die confronterend en uitdagend zijn. Ik laat je ervaren hoe het is als jij en je gezin (weer) in harmonie zijn. Als je echt met jezelf aan de slag wilt, dan zit je bij mij op de juiste plek.

 

Hoe ervaren mijn cliënten mij en hun traject?

 

Het coachtraject betekent heel veel voor me. Nieuwe inzichten en positiever in het leven staan waardoor ik weer vooruit kan kijken en gelukkig kan zijn met de vrouw van mijn leven en haar zoontje. Wat ik erg fijn vond van mijn coach is dat ze mij me verhaal liet doen en ze heel veel rust uitstraalde. Ik voelde me op me gemak waardoor de gesprekken voor mij op een prettige manier verliepen.

stiefvader P. uit Z.

 

Wij zijn het traject bij Angelique gestart omdat wij ondanks dat we alles vrij goed voorbereidt hadden tot de conclusie kwamen dat we om van twee gezinnen één gezin te maken ergens steeds terugkwamen op twee gezinnen in één gezin.

We waren op zoek naar en goede communicatie en één lijn binnen het gezin. Angelique heeft ons daarbij geholpen via het stiefplan en haar open communicatie en haar vragen aan ons. Het heeft ons en de kinderen veel duidelijkheid gegeven. De grenzen zijn aangegeven en dit geeft voor iedereen duidelijkheid.

Vader en stiefvader M. uit G.

 

Ik heb eerst een traject alleen gevolgd bij Angelique omdat ik vastliep in het samengestelde gezin. Wat kon ik wel en niet zeggen waar lagen maar grenzen en hoe ging ik dat communiceren. Nadat ik dit duidelijk voor ogen had zijn we gestart met het stiefplan. Wij woonden als samen hebben vrij lang over dit traject gedaan omdat wij voor de kinderen niks wilden overhaasten. Uiteindelijk vroegen de kinderen of we wilden samenwonen. Ondanks dat dit vrij natuurlijk verliep merkten we wel dat communicatie en grenzen aangeven/duidelijke regels van zeer groot belang zijn om iedereen een eigen thuis te geven binnen een samengesteld gezin. Wij hebben ontzettend veel gehad aan het stiefplan. Het heeft ons meer rust gegeven, meer duidelijkheid in regels en afspraken voor iedereen. Angelique heeft ons laten zien waar de haken en ogen zitten en ons ook gewezen op de belangrijke punten van goede communicatie. Ik zou iedereen adviseren om gebruik te maken van het stiefplan het voorkomt veel onduidelijkheid en spanning.

Moeder en stiefmoeder I. uit G.

 

Ik ervaarde tijdens het coachtraject dat ik nog emoties had die ik niet meer dacht te hebben omdat ik dacht verhard te zijn. Het traject heeft voor mij en mijn gezin veel rust gebracht. Er werd nauwelijks nog gecommuniceerd en ik zorgde voor mijn kinderen en mijn partner voor zijn dochter. Onze dochter hing ertussen. Ik voelde me geen volwaardig  deel van ons gezin als zijn dochter er was. Op dit moment zijn onze wensen uitgesproken en de afspraken duidelijk. We hebben een mooi plan geschreven om ons gezin te laten functioneren waardoor iedereen weer op zijn / haar plek staat. Heel fijn is het om te ervaren dat het zo fijn kan zijn als dat je hoopt dat het wordt als je samen een gezin wordt.

Ik ben heel dankbaar voor het duidelijk krijgen van wat er allemaal lag. Alles is boven tafel gekomen en daardoor een hoop misverstanden en onduidelijkheden opgelost. Je bent een Kei!

Moeder en stiefmoeder B. uit G.

 

 

Contact

Wil je weten wat ik voor jou, in jouw situatie, kan betekenen? Stel gerust je vraag, telefonisch of per e-mail.

 

Contact opnemen >